Положението в Приморско остава бедствено, десетки хотели и жилищни сгради наводнени (видео+галерии)

Булфото
share

Остава бедственото положение в община Приморско. Голяма част от главния път за Южното Черноморие след Бургас е затворен - от село Атия преди Черноморец до Приморско. Колони от автомобили и закъсали коли има на пътния възел "Созопол" в района на бензиностанция "Петрол". Няма бедстващи хора.

След Черноморец главният път е непроходим. Десетки автомобили, камиони, ТИР-ове и автобуси са в капан при Черноморец. Транспортната тапа започва от созополското село Атия по главния път и стига чак до входа на Черноморец. Пътят е затворен в двете посоки, съобщава БНР.

20 хотела и близо 70 жилищни сгради са наводнени в Приморско. Наводнени къщи има още в селата Веселие и Ясна Поляна. Обстановката, обаче, постепенно се нормализира, каза кметът на Приморско Димитър Германов.

Има екипи, които работят по сигнали за наводнени приземни етажи. В този смисъл нещата са нормални. Има сериозни поражения на някои от пътните настилки, но нормално е за момента. Все още продължава да е затворен участъкът между Приморско и Созопол по главния път поради високото ниво на Ропотамо. Имаше там сериозен проблем с шест човека, но вследствие на добрата организация екипи от МВР, специализирани с лодка успяха да бъдат спасени тези шест човека, обясни още Германов.

Реки се стичат по южната част на къмпинг "Смокиня". На място са изпратени противопожарни автомобили. Двата къмпинга "Каваците" и "Смокиня" остават откъснати, тъй като пътят до тях е непроходим.

Водещи новини

Още новини