Бобева: Да си помагаме, а не да проявяваме агресия

Булфото
share

Държавата ще направи всичко възможно, за да намали щетите от бедствието във Варна. Това заяви вицепремиерът Даниела Бобева преди годишната конференция на Черноморската банка, съобщи "Дарик".

Според министър Бобева в момента на трагедията всички трябва да сме солидарни и да си помагаме, а не да проявяваме агресия. „Когато се случат такива неща, хората трябва да изпадат в ситуация на солидарност, не на агресия. Както се случи в Сърбия, където помогнаха и държавата, и Червеният кръст, и бизнесът. В сътрудничество и солидарност между всички в този труден момент ще намалим загубите".

Бобева заяви, че никой от властта не е спал тази нощ. „Последните ми комуникации с премиера и вицепремиера Цветлин Йовчев бяха до 2:00 часа през нощта. Министър Папазов още е в калта. Има даже повече техника на места, отколкото трябва. Военноморските сили са на място и помагат. Всичко, което е трябвало да бъде направено, е направено. Не можем да спрем дъжда, но може би и за това трябва да ни поискате оставката - че не можем да спрем дъжда", каза още Бобева.

Водещи новини

Още новини