Вдигат заплатата на Фандъкова

share

Месечната работна заплата на кмета на София, на председателя на Столичния общински съвет и на общинските съветници ще бъдат увеличени от 1 юли. Решението се очаква да бъде гласувано на сесията на съвета на 12 юни.

В момента основната месечна заплата на кмета на София е 1860 лева съгласно постановление на Министерски съвет от април 2010 година. На основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и на постановление на МС от 15 януари тази година, се предлага основната месечна заплата на кмета на София да бъде 2900 лева от 1 юли. Заплатата на председателя на СОС се предвижда да стане 2320 лева, а на общински съветник - 1392 лева.

На предстоящата сесия на СОС се предвижда да бъде гласувано и увеличение на заплатите на кметовете на райони, на кметства и кметските наместници на територията на Столичната община. Последната промяна на техните месечни възнаграждения направена в края на 2012 година.

От 1 юли заплатите на кметовете на 24-те столични райони ще бъдат по 2200 лева, с изключение на кметовете на "Младост" и "Люлин", които ще получават по 2300 лева на месец. Кметовете на кметства в София-област ще получават от 800 до 1200 лева.

Необходимите финансови средства за предвиденото увеличение на основните месечни заплати на кметовете са предвидени в бюджета на Столичната община за 2014 година.

Водещи новини

Още новини