Службата за издаване на документи работи и в изборния ден

share

Над 80 000 души са с изтекли документи за самоличност и трябва да пуснат заявление за издаване на удостоверение, за да могат да гласуват на изборите за Европейски парламент на 25 май. Това заяви изпълняващият длъжността директор на Дирекция „Български документи за самоличност” в МВР Петя Петкова, цитирана от Агенция "Фокус".

Тя уточни, че службата за издаване на документи ще работи и в изборния ден в неделя, така че гражданите ще могат да получат такова удостоверение.

Петя Петкова обясни, че личните карти се издават по постоянен адрес и там трябва да бъде подадено и заявлението. За хората, които са подали вече такова заявление, но по някаква причина не могат да отидат да си получат документите или те все още не са готови, има възможност да поискат издаване на удостоверение за издаване на лични документи във всяко едно Районно управление или Областна дирекция на МВР и така да могат да упражнят своето право на глас.

Директорката допълни още, че вече е изтекъл срокът за издаване на удостоверения за гласуване по настоящ адрес за изборите за Европейски парламент.

Водещи новини

Още новини