Атакисти погнаха журналист на СКАТ (обновена+видео)

Булфото
share

Около стотина човека са се събрали на митинга на „Атака“ пред сградата на Президентството, предаде репортер на novini.bg.

Митингът е под наслов "Санкциите срещу Русия са санкции срещу България".

Събралите се са от Монтана, Троян, Сопот и Пазарджик. Те носят традиционните знамена на „Атака“ и развяват плакати със следните послания: „Санкциите срещу Русия са санкции срещу България“, „Българите в Крим искат София да признае референдума“, „Не ЕС ни освободи от Турция, а Русия“.

На протеста са и депутатите Десислав Чуколов и Станислав Станилов.

Жена припадна по време на митинга на "Атака", предаде репортер на Novini.bg. Другите симпатизанти и депутатите от националистическата партия веднага се обадиха на тел. 112 и повикаха линейка, която се появи в рамките на 7-8 минути. Познати на припадналата жена твърдят, че тя страда от епилепсия. Въпреки инцидента митингът продължи и от трибуната продължиха с изказванията.

Протестиращите националисти поискаха оставката на президента Плевнелиев.

Привърженици на "Атака" с бръснати глави и тъмни очила, започнаха саморазправа с репортерка на телевизия "Скат". Младежите изгониха журналистката от митинга на националистите с обиди. Те задаваха въпрос на репортерката "Ти, българка ли си?" и успяха да я избутат зад кордона от полицаи, предаде репортер на Novini.bg.

 

Водещи новини

Още новини