Ексшефът на столичния КАТ влиза в сферата на НПО-тата

share

Бившият началник на столичния КАТ Богдан Милчев създава Гражданска академия, която определи като мозъчен тръст. Няколко неправителствени организации вече са готови да се присъединят към движението.

Милчев заяви, че сам е решил да напусне, след като незаконно бил пратен в резерва и води съдебно дело за това. Оплака се, че срещу него имало целенасочена кампания и се редували проверка след проверка. Дори за това, че дипломата му била фалшива, какъвто анонимен сигнал имало до депутата Таско Ерменков, съобщава БТА.

Богдан Милчев поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който по думите му умишлено разпореждал инспекциите. Бившият ръководител на столичната пътна полиция искал среща с министъра, но такава така и не се случила.

Милчев разказа случай, при който Йовчев е бил засечен да кара с превишена скорост личния си автомобил. Бил издаден фиш за глоба от 100 лева, който е изпратен на Йовчев, а след това отново се върнал и дори платен от служител на КАТ. Неясно обаче с чии пари. Парите в банката внесъл същият служител, който го издал.

Броят на катастрофите и ранените в София расте. Отговорност за това също носи Йовчев, смята Богдан Милчев. Той описа корупцията в МВР като раково заболяване, с което никой не иска да се бори. Нямало смелост да се говори за това.

Водещи новини

Още новини