Богдан Милчев: София се превръща в европейски град

  • 23 август 2012 08:40

  • 1022
  • 2
Богдан Милчев: София се превръща в европейски град
©

Шофьорите станаха много по-дисциплинирани с новите промени и увеличените глоби, констатира в сутрешния блок на Нова телевизия шефът на столичния КАТ Богдан Милчев. 

В репортаж Нова телевизия обаче показа, че въпреки солените глоби за шофьорите и пешеходците, все още има такива, които спират на пешеходни пътеки или граждани, които пресичат неправилно. Милчев съобщи, че от началото на годината 13 пешеходци са загинали в София и уточни, че в 70% от случаите загиналите са над 60 години и инцидентите са станали след 18 часа.

Той призова всички участници в движението да бъдат отговорни към собствения си живот.

Шефът на столичния КАТ информира, че предстои в София да бъдат повдигнати още пешеходни пътеки. "На подобни пътеки спират предимно всички. Те намаляват скоростта, предотвратяват се и задръстванията", поясни още Милчев.

Богдан Милчев заяви, че столицата на България се превръща в европейски град по отношение на безопасността на движението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1022 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
нацист тарикат

2012.08.23 | 14:55

2
а някога ще се запълнят ли дупките с качествен асфалт ?
Цанко

2012.08.23 | 14:55

1
Не знаех че спирането на пешехони пътеки е неправилно: все още има такива, които спират на пешеходни пътеки или граждани, които пресичат неправилно.

Добави коментар

Водещи новини