Шефът на КАТ: Ще се преборим с гонките по улиците

share

За месец имаме над 2500 шофьори, заловени да карат с превишена скорост.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ началникът на КАТ-София главен инспектор Богдан Милчев.

Като статистика жертвите на пътя не са повече от август миналата година, но това не трябва да ни успокоява, а да продължим да работим в посока превенция на катастрофите, допълни той.

В началото на сезона предприехме мерки срещу незаконните гонки. Проведохме срещи с рокерски клубове, които се разграничиха от това явление. През лятото проведохме 9 специализирани полицейски акции срещу гонките и като общество трябва да сме непримирими към тези надпревари. Планираме да сложим още камери на възлови места в София, на които има предпоставки за висока скорост, като така да се преборим с незаконните надпревари, уточни Милчев.

Шефът на КАТ-София се съгласи, че номерата на моторите са трудно уловими от камерите по пътищата, но каза, че патрулиращите полицаи записват номерата и има доста мотоциклетисти с отнети книжки заради висока скорост.

От началото на август нямаме постъпили сигнали за корупция, но фактът, че съществува група в КАТ, която проверява служителите, има превантивен ефект. Той бе категоричен, че при наличие на доказателства, провинилите се полицаи ще бъдат пренасочвани към по-ниско платена, административна дейност в органите на МВР, каза още главен инспектор Богдан Милчев.

Водещи новини

Още новини