Окончателно! Великденски бонуси за всички пенсионери

Булфото
share

Великденски бонуси ще получат всички пенсионери, а не само най-бедните. Това реши Надзорният съвет на НОИ, информира „Стандарт“.

Новината бе обявена първо в парламента от зам.-председателя на социалната комисия в Георги Гьоков. Възрастните хора ще вземат добавките заедно с априлските пенсии. За разлика от Коледа, когато бонуси имаше само за около 1 милион пенсионери, получаващи до 251 лв., сега властта развързва кесията за всички. Най-висока ще е добавката за хората с пенсии до 150 лева. Както "Стандарт" пръв съобщи в понеделник те ще вземат 40 лева. С толкова ще бъдат зарадвани близо 327 възрастни в страната. Хората с пенсии от 151 до 251 лв. ще получат по 30 лв. Това са 738 000 души. Всички останали 1.120 милиона пенсионери в България ще вземат по 20 лева преди Възкресение Христово. За тези разходи финансовото министерство е намерило 57 млн. лева.

Правителството и двете управляващи партии - БСП и ДПС, имат намерение всяка година пенсионерите в България да получават коледни и великденски добавки.

Водещи новини

Още новини