Собственици на земя на протест пред МС: Не на национализацията! (видео)

share

Пред Министерски съвет се провежда протест с искане да бъде отменено постановлението, с което е определена оценка на частните земи, включени в трасето на Северна скоростна тангента, които трябва да бъдат отчуждени, предаде репортер на Novini.bg

Събралите се собственици заявиха, че са против земята им да бъде изкупена за жълти стотинки, за да бъде построена Северната тангента. Протестът е подкрепен от ВМРО. На проявата присъства и зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки.

На протеста се чуват освирквания. Недоволните граждани категорично заявяват, че няма да дадат земята си.

Издигнати с плакати с надписи: "Справедлива цена за земята", "Ако искате магистрала - в полето, ако не платите цената - стройте магистрала в небето", "Не на национализацията", "Тангента - да, национализация - не", "Купувайте земя, момчета, защото вече не я произвеждат", "Къде ви е моралът, чиновници - нарушавате пет закона".

По повод протеста регионалният министър Десислава Терзиева заяви, че това е много сериозен проблем между държавата и собствениците, но кабинетът е спазил стриктно методиката на оценяване от 2010 г. Оттук нататък аз не мога да направя нищо. Те могат да оспорват наредбата единствено по съдебен път, коментира Терзиева.

Водещи новини

Още новини