Проф. Дюлгерова: Няма да има война в Украйна

share

Няма да има война в Украйна, нито пък ще има разделение на страната. Ще има политически и дипломатически преговори, които ще доведат до уталожване на напрежението. Такава теза застъпи в "Гореща точка" по TV7 проф. Нина Дюлгерова, която следи отблизо ситуацията в страната.

Тя беше категорична, че когато става въпрос за Украйна, трябва да говорим за държавен преврат и подчерта, че в Киев в момента няма реална власт.

Украйна ще мине през своите кръгове на ада, но тъй като Западът и САЩ нямат ресурса да се намесят там непосредствено, Русия също няма да го направи. Тя обаче ще защити руското мнозинство в Крим, обясни експертът по енергийна геополитика.

Проф. Дюлгерова припомни, че на 21 февруари в Киев беше подписано споразумение за президентски избори до края на годината, за създаване на правителство на широка национална основа, конституционна реформа и пълно разоръжаване на онези, които нямат право да носят оръжие. Нищо от това обаче не се спазва, а всички военни арсенали са разграбени от десния сектор.

"През ноември 2013 г. леко се отвори, а през февруари широко се разтвори кутията на Пандора и отговорността за това е на Запада и на САЩ, защото те се включиха активно за разрастването на тази конфронтация, която започна от един митинг и завърши с кървава баня с много жертви от едната и от другата страна", подчерта тя.

Водещи новини

Още новини