Родилка изгуби детето си

Интернет
share

Износеното си бебе загуби родилка в университетската болница в Пловдив, съобщи БНР.

Младата бременна жена в 9-ия месец постъпила в отделение „Патологична бременност" заради високо кръвно налягане, което имала от седмица.

По време на няколкодневния престой тя и близките й постоянно настоявали детето да бъде изродено чрез секцио, но лекарите отказвали, изчаквайки естествено раждане.

Бременността жената е изкарала без проблеми и не е имала никакви оплаквания. Според съпруга на родилката Тихомир Димитров трагичният случай се дължи на лекарска небрежност. В момента жената е с бъбречна недостатъчност.

В същото време от университетската болница "Свети Георги" отхвърлят обвиненията на съпруга за лекарска небрежност и липсата на грижи от страна на медицинския екип през нощта.

Според завеждащия АГ клиниката професор Благовест Пехливанов родилката е била с пълно отлепване на плацентата и около 5 часа сутринта дежурният екип е предприел раждане чрез секцио.

По време на операцията обаче състоянието на жената се влошило и тя е била приета в интензивното отделение заради проблеми със съсирването на кръвта. В момента състоянието й е стабилизирано, но тежко.

Водещи новини

Още новини