Борисов регистрира нова първа копка

share

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на церемонията по първа копка на рехабилитацията на Път І-7 Силистра–Шумен.

Присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, областните управители на Шумен и Силистра - Димитър Александров и д-р Владимир Янков, депутати от ГЕРБ и ДПС, кметове на общините Шумен, Венец, Каолиново, Хитрино.

Бойко Борисов заяви, че след 20 месеца пътят ще бъде готов, а това неминуемо ще доведе през следващите години инвеститори в региона. Премиерът допълни, че контролът на строителство ще бъде изключително строг и това, което се стори ще бъде проверявано от ДНСК всеки месец. След словата лопати взеха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, областният управител Шумен Димитър Александров и кметовете на Шумен Красимир Костов и на Венец Нехрибан Ахмедова. Бойко Борисов плисна менче с вода и подари шампанското, предвидено за церемонията, на багериста, който продължи работа. Преди да отпътува, премиерът проведе кратък разговор с кметовете на Шумен, Венец, Каолиново и Хитрино.

Проектът по програма „Транзитни пътища V” предвижда рехабилитация на 106,767 км път, който не е ремонтиран 35 години. Предвиждат се 185 000 куб. м земни работи, 280 000 куб. м скални насипи, 320 000 тона асфалтови работи. Стойността на проекта е 42 388 498 лв. без ДДС. От тези средства 65 % са от Европейската инвестиционна банка, а останалата сума и ДДС – от републиканския бюджет.

Водещи новини

Още новини