Лиляна Павлова ще копае пътя за Димитровград

  • 20 април 2012 09:01

  • 1220
  • 0
Лиляна Павлова ще копае пътя за Димитровград
©

С ритуална първа копка днес министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена ще даде старт на ремонтните дейности по околовръстния път І-5 от км 275+372 до км 278+720 в Димитровград, информират от общинската администрация.

2 706 154 лв. е стойността на проекта по програма „Основен ремонт" на агенция „Пътна инфраструктура". 457 837 лв. е финансовото участие на община Димитровград.

Очаква се ремонтът на над 3-километровата отсечка на "Панорамен път" да продължи до ноември, като в плановете влиза и изграждане на кръгово пред входа на парк "Пеньо Пенев", както и подмяна на крайпътната инфраструктура- бордюри и осветление. Докато текат ремонтните работи пътната околовръстния няма да бъде затварян за движение. То ще бъде в пренасочвано в едно от платната, като за целта ще бъде монтирана светофарна уредба, обясни неотдавна архитектът на община Димитровград Томи Томов.

В 11 ч. днес, до входа на парк „Пеньо Пенев", е началото на церемонията. В нея ще участва и председателят на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, като час след това двамата с министър Павлова ще инспектират и хода на строителните работи по автомагистрала „Марица”, информират от агенцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини