Каракачанов: Президентът да свика КСНС за овладяване на ромската раждаемост

share

Ние сме на първо място по инфаркти, инсулти, ракови заболявания, но в същото време сме на първо място по бедност. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по БТВ.

Според него трябва да се промени концепцията, която решава демографските проблеми. Трябва да се води политика за снижаване на смъртността. Автор на тази стратегия е екип от експерти, а не ВМРО.

Каракачанов изтъкна, че трябва да намалее обезлюдяването на малките населени места. С темповете ни на изчезване населението ни ще се стопи след 100 години. Демографски колапс има при българския етнос, в същото време има демографски бум при циганския етнос, посочи Каракачанов. Би било престъпление да позволим нацията ни да изчезне.

Не можем да продължим да стимулираме ромската раждаемост. Аз предлагам да се стимулира грамотната раждаемост. Всяко българско семейство с две деца да получава детски надбавки. Каракачанов предложи да се финансират само ромите с образование. Логиката е да повишим грамотната раждаемост. Според него в момента наблюдаваме глупава политика.

Лидерът на ВМРО предложи президентът Плевнелиев да свика Консултативен съвет по национална сигурност за изчезването на българската нация.

Водещи новини

Още новини