Папазов инспектира рехабилитирания жп участък "Михайлово - Калояновец"

share

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов инспектира днес рехабилитирания железопътен участък Михайлово - Калояновец и бе един от първите, които пътуваха по него с влак със 140 км/ч., съобщават от пресслужбата на МТИТС, предаде БТА.

Жп участъкът е част от линията Пловдив - Бургас. Той е с дължина 10,7 км и представлява двойна електрифицирана жп линия, проектирана за скорост 160 км/ч и с обща разгъната дължина около 21 км. Вече има издаден Акт 15 на обекта. По време на събитието, министър Папазов коментира извършените в рамките на три дни - от петък до неделя, проверки от инспекторите на ИА "Автомобилна администрация". Данаил Папазов съобщи, че на контрол са били подложени над 1000 моторни превозни средства. Съставени са 65 акта. Инспекторите са спрели от движение за 6 месеца 17 леки автомобили, от които две таксита. По думите на министъра установените нарушения са свързани с извършване на нерегламентиран превоз на пътници, незаконен таксиметров превоз, извършване на международен превоз на пътници без лиценз и други. Министър Папазов каза още, че до момента съвместно с МВР са проведени 69 проверки, а с НАП - 7. Той обяви, че контролът върху нелегалните превози продължава.

Министър Папазов заяви, че е подготвено писмото до Министерството на правосъдието, с което се настоява за промени в Наказателния кодекс и по-сурови наказания за кражба на елементи от железопътната инфраструктура. По думите на министъра, очаква се предложението да бъде внесено в сряда в парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Водещи новини

Още новини