Освободиха шефа на КАТ-София

Булфото
share

Богдан Милчев е отстранен като началник на столичния КАТ.  Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи  Цветлин Йовчев, който присъства на церемонията по награждаване на "Полицай на годината".

Причината за отстраняването му от поста е слаби резултати в службата. Милчев не е уволнен като служител на МВР, посочи Йовчев.

Временно началник на КАТ-София ще бъде досегашният заместник на Милчев - Иво Писанов.

В кулоарите на Народното събрание, министър Йовчев коментира преместването му с мотивите, че е имал забележки относно работата на Богдан Милчев. "Трябва да се подобри взаимодействието между институциите и работата с гражданите. Нямало е политически натиск, нито министърът на вътрешните работи се поддава на такъв", е заявил още той, предаде репортер на Novini.bg

"В момента не бих могъл да кажа, че сме се справили с корупцията и мисля, че ако го кажа, на всички ще е ясно, че няма да отговаря на истината. Имаме напредък в тази посока, но има още какво да се направи и ще работим за това", обясни министърът.

"Залагам, че ще има промяна в организацията, най-вече по-добър, по-засилен контрол, по-добро взаимодействие с Главна дирекция "Национална полиция" и подобрение на вътрешноорганизационните процеси. Не възнамерявам в момента да уволнявам стария началник", каза още Йовчев.

Водещи новини

Още новини