Наред с традиционните бразилски пуйки за Коледа ще се предлагат и румънски, но качеството е в българските, категоричен е доц. д-р Митко Лалев, завеждащ секция "Птицевъдство" в Земеделския институт в Стара Загора.
В интервю за БТА специалистът казва още, че макар и в ограничени количества, българските пуйки се отглежда с истински фуражи, без генномодифицирани организми , без използването на отпадъчни продукти. Животните се хранят само с натурални зърна и просо, а оттам и вкусът и качеството на нашите пуйки са много по-добри. Произведените в регламентирани кланици пуйки на българския пазар са от 2-3 до максимум 5 процента. Едната от тях е фермата към Селскостопанска академия, която ние стопанисваме, другата "Евровърхът" в Стара Загора, а останалите са частници, които колят животни за пазарите. Ето защо е изключително трудно да се намери едра, добре угоена и качествена птица, отгледана в България, която да не е "навъртяла" хиляди километри, преди да стигне до коледната ни трапеза.