Протестиращи пред президентството: "Токът ни е в зелено, доходите не"

share

Около 500 души протестират под прозорците на президента, предаде репортер на Novini.bg. Те са се събрали, за да изразят недоволството си от намеренията на Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд заради таксата от 20% върху ВЕИ-тата.

На част от издигнатите плакати пише: "Токът ни е в зелено, доходите не",  "Г-н Президент, подкрепете 100 000 български места, а не зелените си приятели", "Г-н Президент, не лобирайте за зелена енергия, защото българите нямат доходи в зелено", "Кюмюр = евтин ток".

Присъстват представители на КНСБ и КТ "Подкрепа" от ТЕЦ " Мини Марица - Изток", "Бобов дол", "Брикел" и Топлофикация Перник, както и работници. Движението в района не е блокирано. Има засилено полицейско присъствие.

Малко по-рано през деня от Гражданска инициатива "За нов обществен договор" внесоха в Министерски съвет 33 кутии с подписи в подкрепа на правителството. Подписите са от градовете - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Перник и други. Стоян Тодоров, един от организаторите, заяви, че до момента са постъпили 1 400 000 подписа в подкрепа на правителстото на Пламен Орешарски. Част от представителите на инициативата влязоха в Министерски съвет на среща с премиера Пламен Орешарски. Около 50 души са се събрали пред Министерски съвет в подкрепа на правителството. Част от тях носят български знамена и плакати, на които пише: "За работещи институции, за работеща държава".

Водещи новини

Още новини