Фотоволтаиците протестират пред НС

  • 03 декември 2013 11:38

  • 1648
  • 4
Фотоволтаиците протестират пред НС
© Булфото (архив)

Производителите на зелена енергия от цялата страна са се събрали на протест в градинката до Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg. Повече от 100 човека недоволстват от идеята за въвеждане на 20%-на такса върху оборота на производителите на зелена енергия.

Хората освиркват сградата на парламента, свирят на свирки и носят плакати, на които пише: „Такса – обществен враг”, „Стига задкулисие”, „Да – на таксата в парламента, означава – не, на новите инвестиции”, „Инвестициите от нас, буферите от вас”. "Ще си търсим правата съда, ако трябва. Вчера сезирахме Европейската комисия. Ако днес приемат таксата, ще сезираме и Конституционния съд. Тази такса ще доведе до фалит на много фирми. Тя ще откаже много инвеститори да вложат парите си в нашата икономика. Дано депутатите проявят здрав разум и не приемат тази безумна такса. Ще стоим тук и ще чакаме да видим какво решение ще вземат", категорични бяха участниците в протеста.  Полицейското присъствие в района е засилено.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1648 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.05 | 17:45

4
Значи тия са взели кредити,направили са паркове,вместо по 4ст. като АЕЦ,ще го продават по 34ст. и ще печелят.АМИ ние да не сме малоумни,с мизерните пенсии едва си плащаме разходите за ток,а тия направили паркове и чакат парички.Ами да са купили с техни пари,народа ли ги накара да теглят кредити?Пишете на майната си.

2013.12.05 | 17:44

3
Кви производители? Познавам такъв, разказваше ми че: С парите които му дават, за нищожната енергия, смятал да се пенсионира и да си живее като цар!

2013.12.05 | 16:07

2
Енергията от АЕЦ - 4 ст. от фотоволтаици 34 ст. Колко ли е по скъп един фотоволтаичен парк от една АЕЦ.
стефан монов

2013.12.05 | 16:07

1
АЛООООООООО...........! ВРАЦА ? Не се правете на чалнати АЕЦ КОЗЛОДУЙ 4ст и вие 4ст тогава ще ви подкрепим ЛАМТЯЦИ и КОЖОДЕРИ МРЪСНИ НАГЛИ и НАХАЛНИ....! ВСИЧКИЯ ви ток го изнасяйте за любимия ви БРЮКСЕЛ ама там номерата ви няма да минат малоумници и тъпанари гадни..............!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини