НАП-Пловдив продава къща за над 390 000 лева

share

Над 3,1 милиона лева от продажби на активи, конфискувани или отнети в полза на държавата, осигури за бюджета отдел „Държавни вземания“ в НАП Пловдив. Средствата са от общо 57 търга, проведени през настоящата година. Предимно са продадени златни и сребърни накити, конфискувани при опити за контрабанда през българо-турската граница, и моторни превозни средства, които са били средство за трафик на хора.

До края на годината, през месец декември, за продан ще бъдат предложени активи за още почти 1,3 милиона лева. Между тях е триетажна къща в Пловдив, огледите на която започнаха днес и продължават до 4-ти декември включително.

Имотът се намира на улица „Славянска“ в града, между стадион „Христо Ботев“ и парк „Лаута“. Общата площ – застроена и незастроена е 372 квадратни метра, като само сградата, чието предназначение е еднофамилна жилищна къща, е 121 квадрата. Имотът е оценен от експерти на 393 700 лева, като желаещите да го придобият трябва в срок до 5-ти декември да внесат депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена. Самите ценови предложения следва да се представят в НАП Пловдив най-късно до края на седмицата.

От дирекцията препоръчват на проявяващите интерес, своевременно да уговорят огледи на място със служител на отдел „Държавни вземания“, който организира продажбата.

Водещи новини

Още новини