БХК: Насилието е едно системно поведение на полицията ни

share

Освен хората на протестите, има твърдения, че разни кръгове го организират, но ако е така за над 150 дни - вече са по-бедни от всякога. Това заяви Самуил Петканов, собственик на сайта НЕ!новините, в сутрешния блок на БТВ. Той се пошегува, че всъщност сега са с перуки, защото на протеста ясно се вижда, че всъщност са ултраси.

Нямаше проблеми до момента, в който полицията ме ескортира до автобуса, там униформени с каски започнаха да ме бият, разказа протестиращ, който е бил пребит от полицаи. Той добави, че е държан 3 часа в този автобус без да му бъде обяснено защо го държат там.

Красимир Кънев, председател на БХК, заяви, че полицейското насилие е едно системно поведение на полицията ни. Тя винаги употребява незаконна сила, когато се стигне до подобни събития. По думите му полицията трябва да прояви съразмерна сила на употребената от протестиращите.

Не е нормално да се извършват проверки по домовете, също така не е нормално да влиза полицията в университета. Това се прави с цел сплашване, заяви Кънев.

Петканов заяви, че около ФЖМК е имало около 200 полицаи.

Водещи новини

Още новини