Полиция нахлу във ФЖМК (снимка)

share

Полиция нахлу в Журналистическия факултет на автономния Софийски университет, предаде offnews.bg. Снимка на полицай, влязъл в сградата и снимащ присъстващите бе публикувана преди минути от антиправителствената информационна служба NOрешарски.

Двама полицаи са влезли във факултета, огледали са първия етаж и са започнали да снимат. Излезли, щом видели, че тях също ги снимат, разказа очевидец. Засилено полицейско присъствие имаше в района на Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК) още от рано тази сутрин.

Полицаи има около сградата на факултета и в двора му. Според студенти полицията проверявала някои от тях за лични карти. На входа на факултета полицията проверява и за студентски книжки.

Не правим проверки на студентите във Факултета по журналистика, обясниха малко по-късно пред OFFNews от СДВР. От полицията уточниха, че факултетът граничи със зоната за сигурност, която беше отцепена през нощта. За това в този район се правят засилени проверки.

Пред входа на факултета откъм бул. "Васил Левски"  действително има полицейски пост от четирима души, са установили на място от "Дневник". При опит за влизане във факултета преминаването е било възпрепятстван. На въпроса, какво е основанието за проверките, полицаите обясниха, че изпълняват нареждания за проверка на подозрителни лица.

Водещи новини

Още новини