Студент: Агресията срещу нас бе брутална

share

С група момичета бяхме на земята и понеже отказахме да станем бяхме арестувани. Полицията се опитваше да разчисти пътя, за да се изнасят политиците. Бавно и полека разбрахме, че сме задържани. Но не разбрахме кой и за какво ни задържа. Това заяви в сутрешния блок на БТВ протестиращият  преподавател Нора Голешевска, която бе арестувана вчера.

Росица, съпругата на задържан вчера снимащ протестиращ, заяви, че той е задържан единствено и само защото е снимал с телефон. Все още го държат в 5-то Районно. Според полицията мъжът ми е бил супер агресивен. Не разбирам и защо полицаят, който го арестува, прояви брутална агресия,  в момента, в който е разбрал, че е чужд гражданин. Петър ми се обади по телефона, бе супер стресиран и ми обясни, че е бил свален на земята и е ритан и блъскан, разказа още жената.

Според студента Николай Найденов вчера е бил един ден на брутално и безприцедентно насилие от страна на полицията. Полицията отказваше абсолютно да бъде индентифицирана. Пред Царския дворец имаше терор. Вътре беше ужас - хората бяха влачени и хвърляни от етажите. Никога досега не сме имали такава полицейска държава, каквото имаме сега, каза още той.

Водещи новини

Още новини