Кметът на Карлово: Куршум джамия трябва да стане музей

share

Всички документи са предоставени на съда. Аз ще очаквам справедливост на другите две инстанции. След като стана ясно решението на Пловдивския окръжен съд да се даде Куршум джамия на Главно мюфтийство. Няма нито един документ, който да доказва собственост на мюфтийството. Това каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според него Куршум джамия не е действащ храм повече от 100 години. В града няма необходимост от още еди храм. "Това е част от идеалния исторически център на град Карлово".

"Ние имаме проект и търсим финансиране, за да стане това място музей. Няма историческа справедливост и логика в това решение. Помолих главният мюфтия да оттегли искането си, за да нямаме пререкания", заяви кметът на града.

"Каузата ни е чувството за историческа справедливост и да живеем мирно, не искаме някой отвън да нагнетява етническо напрежение между нас", заяви Емил Кабаиванов. "Това е външно искане, не е отправено от жителите на Карлово. Карловци са патриоти, те не са ксенофоби".

Водещи новини

Още новини