15 ВУЗ-а в Национален щаб "Ранобудните студенти"

Булфото
share

Представители на Националното сдружение на студентските съвети ще се срещнат утре с образователния министър Анелия Клисарова. Поканата е по нейна инициатива, като ще се обсъждат проблемите на висшето образование. В срещата няма да участват представители на "Ранобудните студенти".

"Ранобудните студенти" обявиха, че вече е създаден Национален щаб на ранобудните студенти. В него влизат 15 ВУЗ-а от цялата страна. Това обяви Ивайло Динев, един от организаторите на окупацията на Ректората на Софийския университет. Този национален щаб ще приема общи действия, съобщава БНР.

Първото решение на щаба ще бъде отказ за среща с министъра на образованието Анелия Клисарова утре. Ако това се случи, това означава, че ще бъде подкрепено правителството, което е нелегитимно, казаха студентите.

От Националния щаб съобщиха, че имат информация, че лектори се опитват да притискат студентите, сплашвайки и агитирайки в лекции за прекратяване на окупационните дейности.

Националното представителство на студентите, по думите на „ранобудните студенти“, е съставено от хора, които са взели участие като кандидат-депутати на последните избори и са яхнали протестите.

Студенти на Техническия университет в София подкрепиха своите колеги като за първи път се включиха в протестите с окупация на аудитория на висшето училище. В нея са учасктвали около 20 души.

Водещи новини

Още новини