Премиерът: Много съм доволен от работата на Митниците

Булфото
share

Много съм доволен от работата на „Митниците”, „Гранична полиция” и БОП. Това заяви премиерът Бойко Борисов на Пристанище Варна-Запад, по повод заловените контрабандни цигари. Борисов посочи, че част от цигарите вероятно са щели да попаднат на варненския пазар, но адекватната работа на службите е предотвратила това.

Днес следобед ще започне проверка на Митница-Варна-запад, каза той. Проверката ще се наблюдава от директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов. „Въпросът е да видим защо тези хора тук са си премълчали”, каза Бойко Борисов, без да уточнява към колко души е насочено разследването и засегна само началник-смяната. Бойко Борисов добави, че след разследването, освен, че нарушителите ще бъдат освободени, ще им бъде поискана и наказателна отговорност.

По думите на премиера, той и Ваньо Танов прилагат различни хиртинки, за да следят движението на контрабандите и работят усилено със своите колеги от Европейския съюз. В момента политиката на ЕС е борбата с контрабандните цигари. В държави като Германия и Великобритания загубите от такава контрабанда възлиза на 4-5 млрд. евро, което е основателен мотив за борбата с този вид престъпление, посочи Борисов. Той се надява до края на деня да се реализира една от най-големите операции в ЕС.

В случая със заловените цигари на Пристанище Варна – Запад Борисов не пропусна да похвали служителите на митниците в София.

Водещи новини

Още новини