Блокираха пътя София-Русе срещу бежански лагер в Телиш, шофьори налетяха на бой

share

Телиш се вдигна на бунт срещу идеята да се настанят бежанци в бивша военна база.

Пътят София-Русе до Дунав мост беше блокиран от близо 200 души от Телиш. Образуваха се километрични опашки от камиони. Шофьорите обаче се опитаха да пробият кордона. Избухна конфликт между протестиращите и тираджиите. Ще останем тук, докато дойде областният управител на Плевен, категорични са демонстрантите

Хората са обезпокоени от факта, че едва 960 души живеят в селото. Тук се говори, че ще бъдат настанени 2000 души, но не е ясно дали става въпрос за терористи или за затворници, каза кметицата на Телиш Нели Дакова. Може да плъзнат епидемии и не се знае докога ще действа този бежански лагер. Не ни успокоява информацията, че той ще бъде от затворен тип и бежанците няма да могат да се разхождат свободно, отсече Дакова. Телиш е близко до два големи язовира, близо е АЕЦ „Козлодуй“ и газовото находище в Девинци, припомни кметицата.

През последната година и половина тук е регистрирана и разкрита само една кражба. Не искаме цигани и бежанци в нашето село, страхуваме се от нападения и кражби, каза възрастен мъж от селото. Старица от Телиш се опасява, че сред бежанците може да има убийци и наркомани.

Водещи новини

Още новини