Жителите на Телиш вдигнаха барикада: Тук ще сме до победата!

  • 08 ноември 2013 08:43

  • 2087
  • 3
Жителите на Телиш вдигнаха барикада: Тук ще сме до победата!
©

„Малко студ, малко страх... Ние, хората, от Телиш малоумни ли сме, какви сме? Тук ще стоим до победата, докато не се изнесе оборудването на Гражданска защита и да се освободи районът на поделението. Обмисляме дали да не тръгнем малко и към жълтите павета”. Така описа в сутрешния блок на БТВ ситуацията на барикадата жител на селото.

Представител на инициативния комитет по протестните действия заяви, че хората са готови на крайности и макар че в момента страстите са потушени, те отново биха избухнали, ако държавата продължи да настоява на своето. Той допълни, че са предложили алтернатива – бежанците да бъдат настанявани в райони, извън населените места, в изолация.

Кметът на Телиш Нели Дакова изрази опасения, че „наистина ще се наложи жандармерия да дойде”, тъй като хората са единодушни и категорични в позицията си против бежанския лагер. Според нея проблемът се породил главно от „работата в пълно затъмнение” по центъра за настаняване.

Жителите на плевенското село Телиш от дни дежурят денонощно на барикада срещу докарването на бежанци в център от затворен тип, който се подготвяше в местното поделение. Напрежението избухна, след като хората разбраха, че Гражданска защита работи по създаването на лагера зад гърба им. Стигна се до протести с участието на членове на партия „Атака” и до затваряне на пътя София-Русе.

Действията на държавата бяха възприети като директна атака в селото и дори посещението на вътрешния министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола и обещанието му да бъдат създадени нови работни места не успя да склони хората да приемат бежанци.

Последвайте канала на

2087 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.12 | 02:32

3
Местни жители навсякъде в България не искат бежанци,не искат завод за боклуци,не искат цигани,не искат замърсяване от строеж на какво ли не.Това е монета с две лица.НО да строим на луната,че и да пратим там циганите и бежанците.Как да се угоди на едните и другите?
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА ПОДКРЕПИ ТЕЛИШ

2013.11.12 | 02:32

2
ДА СЕ ЗАТВОРИ ГРАНИЦАТА НЕЗАБАВНО - ГЪРЦИТЕ ВЧЕРА ГО КАЗАХА ЯСНО - ЗАТВОРЕНА ГРАНИЦА = СТЕНА 4 МЕТРА И 1500 ГРАНИЧАРА = 0 БР. НЕЛЕГАЛНИ (ИЗВЪРШВАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ) НАРУШИТЕЛИ. САМО ТЕЛИШ - ПОДКРЕПЯ ВИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!
BRAVO!

2013.11.12 | 02:32

1
S VAS SME!

Добави коментар

Водещи новини