Орешарски се изниза от протестиращите (обновена+галерия+видео)

Булфото
share

При пристигането на министър-председателя Пламен Орешарски пред столичния хотел Шератон, където трябва да открие икономически форум, го посрещнаха около 20 души, които скандираха "Оставка", предаде репортер на novni.bg.

Въпреки сериозните мерки за сигурност - полицаи и служители на НСО, протестиращите се бяха събрали на паркинга пред хотела. В същото време около 10 души викаха за Орешарски, но виковете им бяха заглушени от викащите "Оставка".

„Евро-балканска среща на върха“ организира на 17 и 18 октовмври в София сп. „Икономист“. В двудневната среща участват политици, представители на бизнеса и анализатори от балканските държави.

Трябва да сме по-отговорни, защото през 2009 година България е привличала много чуждестранни инвестиции. Ще се стремим да върнем чуждите инвеститори в България, като се стремим да подобрим административните услуги и продължим реформите в различните сфери - икономика, образование и т.н., каза Орешарски при откриването на форума.

Форумът продължи около два часа. Пред хотела имаше и привърженици и опоненти на кабинета. Орешарски реши да използва задния вход на Шератън. Протестиращите  се опитаха да настигнат премиера, но той мина по подземните коридори.

През последните години светът преживя икономически крах на двата режима, а България през последните 20 години постоянно беше в криза. Често се шегувахме, че не сме излязли от първоначалната криза, когато беше усетена втората икономическа криза. Важното е, че кризите не ни убиха, а ни направиха по-силни, заяви премиерът.

Водещи новини

Още новини