Уволниха Златанов като шеф на Комисията за конфликт на интереси

share

След гласуване депутатите решиха да освободят Филип Златанов от поста председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. Решението беше прието със 170 гласа "за", 1 - "против", въздържали се няма.

Не че съм против освобождаването на Златанов от поста, а защото трябва да се реши въпросът трябва ли политици да въздействат на институциите. Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев в обяснение на отрицателния си вот по освобождаването на Златанов като член и председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Борисов и Цветанов не гласуваха за оставката на Филип Златанов. Ние не показахме с пръст кои са виновни за сегашната ситуация – Цветанов и Борисов, заяви депутатът. „Това освобождаване и дебатът имаше друга цел – да бъде ясно дали има неправомерно въздействия през държавните структури върху политици.

От ГЕРБ ни казаха, че трябва да изчакаме разследването на прокуратурата и следствието. Г-н Борисов се изказа три пъти, г-н Цветанов се изказа два пъти. Те можеха да кажат например – „аз не знам за такова въздействие”, „аз не съм въздействал върху Филип Златанов”. Другото нещо, което можеха да кажат е: „аз си подавам оставката като народен представител”, коментира Кутев.

Водещи новини

Още новини