Благой Рагин за пушенето: Искаме бизнесът да оцелее, за да има пари за здраве

share

Колегите ми подкрепят забраната за пушене на закрито, но те не могат да платят тази висока цена. 57% от брутния вътрешен продукт се реализира от услугите, икономиката буксува. Вижте колко са обезверени тези 150 000 човека, които са в този бранш. Във Франция, Австрия и Германия има облекчен режим за пушенето в заведения, а ние си дадохме бизнеса на кучетата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин.

"Ние не можем да се съгласим с това, което се говори в момента и ми е много тъжно, защото всеки ден виждаме страданието на пасивните пушачи”, каза Д-р София Ангелова от Дружество по белодробни болести. По думите й хората, които ни управляват трябва да мислят за здравето на хората. „Тези прегради в заведенията не помагат”, добави тя. По думите й не цигарите са виновни за лошото икономическо състояние.

„Този закон съсипва бизнеса особено в провинцията”, каза Рагин и добави че по същия начин трябва да се води борба и с наркотиците. „Трябва да се намери начин да се борим с този порок”, като още той. „Искаме здравият разум да надделее, бизнесът да се развива, за да има повече пари за здраве”, каза Рагин.
 

Водещи новини

Още новини