103-та поредна вечер на протести (обновена)

Булфото
share

Протестиращите срещу кабинета "Орешарски" блокираха движението на площад "Независимост" за 103-та поредна вечер.

Недоволните граждани свирят със свирки, тупат на барабани и развяват български знамена. Някои от протестиращите са наметнали флаговете на рамената си. Част от издигнатите лозунги гласят "Искам си държавата обратно!" и "#Извинисебе", "Имаме си мафия, искаме държава! Сега! Неплатен протест!" и "Цел: Избори, иновации, икономика". В района има полицейско присъствие.

Протестното шествие се насочи към сградата на Народното събрание където пристигна малко след 20.00 ч. Пред шествието се движи полицейска патрулка. От сградата на Министерски съвет, до сградата на парламента, протестиращите най-отпред държаха голям лозунг, на който пише „Вън червената мафия”. Останалите лозунги на протестиращите гласят „Оставка” и „Аз не преживях всички ужаси, за да се дозирам”.

Пред паметника на Цар Освободител все още е разположен големият балон, с надписи „Оставка”. От видеостената, разположена пред парламента, се чува българският химн, по време на който всички протестиращи запазиха тишина. В района има засилено полицейско присъствие и движението пред сградата на Народното събрание е блокирано.

Около 200 души са били протестиращите на площада пред Министерски съвет към 20 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма нарушения на обществения ред.

Водещи новини

Още новини