Купуваме билети за влака онлайн до три месеца

share

"До Нова година трябва да заработи новата електронна система за продажба на билети за пътуване във влаковете", съобщи пред ТВ7 министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Той призна, че има забавяне при системата, но по думите му "някои неща се правят с темпове, които ме задоволяват". Министърът на транспорта посочи, че в момента се работи по разписанието на влаковете за следващата 2014 година. „Отчита се и подобряване при почистването на вагоните, което е важно нещо", каза Папазов.

„Състоянието на БДЖ „Товарни превози" е добре, като през последните седмици има ръст", заяви министърът като подчерта, че целта на транспортното министерство е да оздрави дружеството, за да може после да бъде предложено за приватизация.

По отношение на промените в състава на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов посочи, че той не е направил политическа чистка. „В министерство на транспорта има само двама разместени служители. Няма уволнен нито един човек. Тук става въпрос за професионалисти, а не за политическа чистка", каза Папазов.

Водещи новини

Още новини