Данаил Папазов: Румънският шофьор е виновен за трагедията край Яна

  • 20 август 2013 08:04

  • 2073
  • 3
Данаил Папазов: Румънският шофьор е виновен за трагедията край Яна
© булфото

 Ситуацията бе много тежка, каза министърът на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на по Нова ТВ.

По този начин Папазов коментира впечатленията си от вчерашната катастрофа край София. Аз не съм човек, който да извлича политически дивиденти от трагедията, коментира Папазов по този начин искането за оставка на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на правителството заради трагедията край гара Яна. Министърът посочи, че вината е само на шофьора на румънския ТИР. Не виждам защо други трябва да поема отговорност, допълни още Папазов.

По въпроса за таксите, които се готвят от страна на Турция, Папазов заяви: Ще има реципрочни мерки. Винаги ще подкрепям българския бизнес.

За нов шеф на ДАИ министърът каза, че има 6-7 души. Според мен трима са най-подходящи, но ще направим интервюта и огледаме за правилния човек. Нов ръководител ще има до края на седмица. За резултатите от одитите Папазов посочи, че ситуацията е много тежка.  Той заяви: Имаше много сигнали, дори и от служител на ДАИ. Според него неправителствените организации трябва да поемат част от регулативните режими.

Папазов припомни, че от 5 август действа новата методика за психологическите тестове за таксиметровите шофьори. Той допълни, че всяка фирма ще прави досие на водачите, в което ще има и свидетелство за съдимост.

Относно цифровизацията министърът съобщи, че няма да има отлагане. Тя ще започне на 1 септември. 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2073 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
dido

2013.08.20 | 14:36

3
г-н министър, говорите за реципрочни мерки за новите турски такси. въпросът ми е, а не може ли да се избегнат въобще тези реципрочни мерки, като си свършите работата на време и беседвате с турския си колега преди да се наложат тези по-високи такси

2013.08.20 | 14:32

2
Румънските джигити са много опасни и карат като луди. Много лошо впечатление правят и се отличават на пътя като такива!
Защо?

2013.08.20 | 14:32

1
Господин Министър, кой е виновен, че при готова магистрала са създадени предпоставки за пътни инциденти? Аз нямам Вашия опит в транспорта и Ви моля да ми обясните: ако по вина на пътен работник движението бъде неправилно насочено и стане инцидент, Вие ще го накажете ли ,или ще го наградите? Кой е виновен за неправилното насочвне на движението при Яна? Какво заслужава той?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини