"Факултето" навъртял 800 000 лв. сметка за вода

share

Водата на част от столичния кв. "Факултета" замалко не бе спряна от екипи на "Софийска вода" днес. Причината е неплатени сметки на голяма част от клиентите от 2009 г. досега.

Абонатите в квартала са общо 728. От тях 651 са с дългове към "Софийска вода". Общата сума на задълженията е 797 388 лв., обясниха от дружеството. Средно това са по около 1200 лв. на клиент.

Жителите на квартала са били предупредени преди 15 дни, че трябва да платят или ще останат без вода. Предложено им е и плащане по индивидуални схеми. До прекъсването на подаването обаче вчера не се е стигнало, тъй като на място абонатите се съгласили да се издължат разсрочено. Дори са били платени около 3000 лв. През юли "Софийска вода" спря захранването и за част от кв. "Филиповци". Нито едно от домакинствата там не е клиент на водното дружество. Годишно обаче на входа на квартала се измерват близо 1 млн. кубика вода. От "Софийска вода" обясниха, че само са намалили подаването, тъй като течността се пилеела в квартала. Фирмата се надява, че проблемът с липсата на водомери в квартала ще се реши с приемането на новия план на "Факултета".

Водещи новини

Още новини