Частна фирма ще произвежда регистрационните табели на колите

share

МВР ще обяви обществена поръчка, за да бъде избрана частна фирма за производството на регистрационни табели за автомобилите, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от 24 часа.

Това ще се наложи заради закриването на компанията "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ), която в момента произвежда табелите. Договорът на БМВ за производство на номерата изтича през февруари тази година. БМВ изработва автомобилните регистрационни табели от 1990 г., когато е основана като търговско дружество със 100% собственост на вътрешното министерство. Според Йовчев компанията също е печелила обществени поръчки. "Щом обаче винаги са печелени от БМВ, значи има нещо, което не е съвсем наред", коментира вчера министърът. Проверка на вестника пък показа, че досега МВР не е обявявало открита поръчка за изработване на регистрационни табели за автомобили.

Освен с изработване на табелите БМВ се занимава и изработване на сувенирни табели с най-различни весели надписи. На сайта на компанията има мостри на такива номера с надписи като "ЗЛО КУЧЕ", "АТАНАС", "МЛАДОЖЕНЦИ". Предлагат се и ваучери за 20% отстъпка при поръчка на такива номера. БМВ се занимава и с охранителна дейност, изработване на системи за видеонаблюдение, ремонт на оръжие и търговия с пистолети, включително и втора ръка.

Водещи новини

Още новини