Миков, Станишев и Нинова поздравиха народа

share

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и лидерът на политическа партия БСП Сергей Станишев излязоха при участниците в контрапротестът в района около сградата на Народното събрание, предаде репортер на novini.bg.

Те разговаряха с гражданите, които от няколко часа скандират "Победа" и са в подкрепа на управляващите.

Ще започнем промяната и просто няма да отстъпим. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред привърженици на правителството, които са участници в днешния контрапротест в подкрепа на управляващите в района около сградата на Народното събрание.

Станишев посочи, че управляващите приемат промени за хората с уврежданията, за работниците, приемат повече пари и другите социални мерки, увеличават парите за майките и на деца. Участник в контрапротеста призова Станишев да погледне и пенсионната възраст. Той му отговори с думите – „Пенсионната възраст е отделен закон и тя не се гласува с бюджета. БСП е внесла законопроект и настояваме да спре нарастването на пенсионната възраст. Ние имаме и законопроект за по-ранно пенсиониране на хора, които не им достигат малко време и възможности да се пенсионират”. Привържениците на правителството скандираха – „Няма да се предаваме. Ние сме с вас. Напред”. Сергей Станишев им обеща – „Няма да се предаваме”. Друг представител на контрапротеста попита - дали е гласувана актуализацията на бюджета, а лидерът на БСП и отговори, че в момента се обсъжда. Привърженик на управляващите попита още дали Бойко Борисов е вътре, а Сергей Станишев отговори - „Разхожда се”.

Станишев се върна обратно в сградата на парламента. Пред журналисти той обясни, че вероятно финансовият министър Петър Чобанов ще направи изказване в подкрепа на актуализацията. По думите му – мотивите за президентското вето са несъстоятелни.

Малко преди това червената депутатка Корнелия Нинова отиде до загражденията на контрапротестиращите и се ръкува с множество възрастни жени, които развълнувани й признаваха любовта, доверието и подкрепата си.

Водещи новини

Още новини