Около 50 души се събраха на протест в Благоевград (галерия)

Булфото
share

Около 50 души се събраха на днешния протест срещу правителството на Пламен Орешарски в Благоевград. Малка, но шумна софийска група се присъедини към протестиращите от областния център на Пиринско.

Недоволните от правителството и назначението на Муса Палев за областен управител се събраха пред сградата на Областна администрация в Благоевград и скандираха “Остаква”, “Палев вън”, “Долу ДПС”.

Софиянци бяха добре екипирани с 2 тъпана и една тарамбука и като съчетаха свирките и ръчната сирената от благоевградчани. Столичната група донесе и огромен транспарант “България казва: Орешарски върви си!”.

След едночасови скандирания и песни пред сградата на Областна администрация - Благоевград, протестиращите тръгнаха на шествие по благоевградските улици. Софийската група нарече себе си “Пътуваща трупа”. Всяка седмица те ще помагат на протестите в различни областни градове на България. Протестиращите се заканиха, че ще подадат сигнал до Европейската комисия заради проверките от органите на реда по време на пътуванията им за протестите в София.

Водещи новини

Още новини