#ДАНСwithmе 52: "Между морските прозявки - помислите за оставки"

share

Стотина души на жълтите павета пред входа на Министерски съвет и още толкова на сянка около фонтана пред Президентството бранят честта на антиправителствените протести в техния 52-ри ден.

Откакто депутатите излязоха във ваканция, демонстрациите стават все по-малобройни, но най-неуморимите противници на властта отново бяха на лице и поискаха оставката на кабинета "Орешарски".

Малко след 19 часа те отново блокираха движението по булевардите "Цар Освободител" и "Дондуков."

Обичайните оръжия срещу властта - свирки, вувузели, отново са в ръцете им. Част от гражданите признаха, че протестът е все по-рехав, но си го обясниха с отпускарския сезон и се заканиха през септември отново да са хиляди.

По-късно към шумната и без това група се присъединиха и тъпанджиите, които всяка вечер водят шествието към Народното събрание.

За да внесе допълнителен колорит, те влязоха във фонтана и оттам даваха тон на скандиранията "Оставка" и "Червени боклуци."

Един от малкото плакати, които се забелязваха тази вече беше насочен към "ваканцуващите депутати и министри" и призоваваше: "Между морските прозявки - помислите за оставки."

Водещи новини

Още новини