#ДАНСwithmе 51: Протестиращи блокираха движението на площад "Независимост"

  • 03 август 2013 20:00

  • 6120
  • 85
#ДАНСwithmе 51: Протестиращи блокираха движението на площад "Независимост"
©

Протестиращите блокираха движението на площад "Независимост" в столицата.

Преди малко към недоволните граждани се присъедини група барабанисти, които в момента се намират на пътното платно пред Министерски съвет. Броят на недоволните граждани се увеличава. До момента те са не повече от 200. Чуват се освирквания.

Има две карикатури, на които е изобразен Сергей Станишев. На едната голям крак с надпис „протест" се опитва да настъпи Станишев, а отдолу пише: "Не стъпвай, не съм буболечка. Аз съм само пигмей на пътечка". На другата карикатура лидерът на БСП предава на двама мъже бръмбар, като има текст: "СРС - Сергеево разузнавателно средство".

Както и в предходните дни, се чуваха освирквания, а протестиращите скандираха „Оставка".

След това събралите се тръгнаха на традиционното си шествие - към сградата на парламента и Орлов мост. Тази вечер шествието беше поведена от млада жена в бански костюм.

Полицията се опита да спре протеста при Ректората, за да не продължи към Орлов мост.

Служители на реда и полицейски автомобили препречваха пътя на протестиращите.

Гражданите обаче минаха през подлезите, които не се пазеха от полицаите, и все пак успяха да блокират „Цар Освободител" и да продължат към Орлов мост.

Протестиращите развяват български знамена и флагове на Европейския съюз. Полицаи носят жилетки с надпис "Антиконфликт".

Последвайте канала на

Весела Найденова
6120 85

Свързани новини

Коментари 85

Добави коментар
///

2013.08.07 | 02:37

85
В България, ВСИЧКИ са най-големите специалисти по шофиране на коли, политика и футбол... И в 3-те сектора България е лайняна фиеста. Ти мани това, ами докато народа се обяснява пред салатата на масата, хитри, лукакви, мазни. хиени ОКРАДОХА СТРАНАТА ЗА ДЪЛГИ ГОДИНИ НАПРЕД. По страхлив народ... надали.
ГЕРБ Е СРАМНА ДУМА ЗА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ

2013.08.04 | 08:01

30
ГЕРБ единственото за което би се сетил един Българин с достойнство и Българско име е че това наподобяващо на някаква секта ни управляваше последните 4 години в резултат на това България пропадна много и се заби надълбоко в калта глад тотална бедност и хаос безпътица и самоубийства ще се запомни най анти Българското правителство управлявало България!

2013.08.07 | 02:30

84
Почакай, ще видиш къде ще те забие Орехчето.

2013.08.07 | 02:29

83
Няма ГЕРБ само АТАКА И СИДЕРОВ другите са гола вода!!!

2013.08.07 | 02:27

82
Клисавата министърка на образованието ще дава по 25-30 000 лева на училища за ремонти. Директорите и счетоводителите най-обичат такива пари. Ще крадат и пари и материали. Имаме в града училище модерно ремонтирано, но без ученици. Директора си взема комисионните от мен, когато пазари материали. Имаме и още две такива училища и те се напъват да ремонтират. Истината е, че трябва да се обединят защото учениците намаляват и няма нужда да се поддържат толкова училища. Необосновани харчове на държавата
аrhar

2013.08.04 | 19:40

76
Станишко, ВиЛенин, Болен, сестра Галева, др. Миков, агент Павел, Данчо ментата и сие като напуснат властта, тогава Европа ще ни отпусне не 2,5 млрд евро, а цели 15 млрд евро ... Европа НЕ желае да дава пари на хора, на които няма доверие, защото тези пари ще изчезнат към офшорни сметки .

2013.08.07 | 02:23

81
Офшорни сметки? Тоест сметките на Плевнелиев?
стефан монов

2013.08.04 | 21:48

78
Запада отпуска милиарди на стабилни правителства без значение кои са на власт. ЯСНО ЛИ ТИ Е ОЛИГРОФЕН НЕДОРАЗВИТ .....КОЛКОТО И НЕПРИЯТНО ДА ТИ Е. Те държат на точноста и почтеноста. Милиардите ще ги загубим такива като теб...........????

2013.08.04 | 23:04

80
Аз само не мога да разбера как факта, че Герб са мутри, престъпници и крадци прави шайката комунисти - убийци и турци - терористи, разединяващи и съсипващи държавата цели 60 години и нагло и демонстративно подготвящи МАСОВИ грабежи както и на национално, така и на регионално ниво, без дори да се опитват да се прикрият..как ги прави тях добри?! Кой е този хаос до нови избори, кой е този период на служебно правителство, който е по-лош от сегашното управление?! Сигурно сте прави, че ако падне правителството ще настъпи хаос и ще започне крадене, ама поне ще е хаотично крадене и мотане, а не добре планиран, целенасочен крупен ОБИР и на последната стинка в тая изклената държавичка...На Плевнелиев ще му простя и офшорките и педерастките маниери, стига да покаже топки и да им сложи вето, защото вземат ли го тоя заем - оттам нататък ще има ЛАВИНА! П.П - атакистчета - комунистчета, много сте старателни, браво. Ако така старателно бяхте си учили уроците в училище обаче, сега сигурно щяхте да имате и хубави професии, а не да бачкате платени коментатори за жълти стинки. И един съвет - правете като Любчо поне - той си пише от профил и винаги се вижда, че е той. А така като пишете с именце отпред някой от платените на ГЕРБ даже може да реши да ви съботира и да пише от ваше име неща за които ще ви се ядосват работодателите
Антипротест

2013.08.04 | 17:46

75
Шепа платени несретници се опитват да свалят едно демократично избрано, легитимно и признато правителство, за да предотвратят изобличаването на една престъпна клика.... е, няма как да стане при положение, че България иска да види Борисов и сие зад решетки и правителството работи, за да постигне точно това!!!!

2013.08.04 | 21:49

79
ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНО?!?

2013.08.04 | 20:16

77
Абе каква АТАКА тя не може да събере гласове да управлява без ДПС и БСП.Не ви ли стигна колко години ви крадоха а ми и сега продължават.
НЕпротестиращ

2013.08.04 | 17:45

74
Какво искат протестиращите? Да правим избори и пак избори, докато резултата не ги удовлетвори...? Хората с позиция гласуваха на парламентарните избори, които се проведоха само преди два месеца. Според Конституцията следващото състезание е след 4 години.
niki

2013.08.04 | 17:45

73
АЗ МАЙ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧА В КОНТРАПРОТЕСТА ЩОТО МИ ПИСНА ТЕЗИ ЛУМПЕНИ ДА КВИЧАТ И ДА ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ТЕ СА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТЯХ

Добави коментар

Водещи новини