Бебе в кома след нещастен инцидент в Сливенско

share

Бебе на 2 месеца е прието с мозъчна смърт в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен тази нощ. Причината за състоянието на детето е спиране на дишането след проникване на храна в белите дробове по време на хранене с мляко. След постъпване в болницата лекарите са го реанимирали и възстановили сърдечната дейност.

Момченцето е включено на командно дишане, но е в състояние на клинична смърт, уведомен е бащата, каза началникът на отделението по реанимация д-р Юлия Бянкова. Детето е от сливенското село Жельо войвода.

Заместник-председателят на Общински съвет-Сливен и председател на коалиция „Съюз за Сливен” – Радостин Русев, в момента състоянието на корема е добро, има перисталтика. „Състоянието на пациента е стабилизирано, надяваме се да започне да се събужда”, каза д-р Бянкова. Тя уточни, че травмите не отзвучават лесно и е нужно време организмът да се стабилизира.

Румънската гражданка, която пострада при катастрофа край Сливен и бе в тежко състояние, вече е изписана от болницата. Тя ще бъде настанена в лечебно заведение в Букурещ за операция на ръката. Пациентката е изказала благодарност на лекарските екипи за оказаните грижи и положително отношение.

През изтеклото денонощие спешна помощ в болницата са потърсили 48 души, хоспитализирани са 18 от тях. Извършени са 7 операции и 3 раждания.

Водещи новини

Още новини