Мариан Бачев се разплака заради убитата от бакшиш Лени

share

Актьорът Мариан Бачев се разплака в ефира на БТВ. Причината беше трагедията, която сполетя две семейства, когато 6-годишната Елена и 25-годишната Станислава Асенова загинаха в бруталната катастрофа на Цариградско шосе.

Пияният таксиметров шофьор Михаил Куртев се заби в автобусна спирка и рани тежко 12 души. Аз самият имам дъщеря на 6 г. - всеки може да се постави на мястото на това семейство, каза с треперещ глас Бачев. Това не може да не ме прави съпричастен, тъй като това е отвратително. Ако държавата беше на мястото си и беше приложила цялата сила на закона още в първия случай, когато таксиметровият шофьор Михаил Куртев беше санкциониран веднага, това можеше да не се случи, каза актьорът.

Той предложи, да се махне границата за алкохол. Някой ще иска ли да го оперира леко подпийнал лекар. Ама бил напрегнат и пиел една бира, за да се успокои, това е нелепо, избухна Бачев. Актьорът смята, че правосъдната система трябва да започне да прилага като доказателства и клипове заснети с мобилен телефон.

293-има души са загинали по пътищата от началото на годината досега, а над 4500 души са ранени, каза Алекси Кесяков, секретар на Държавната комисия по проблемите на безопасност на движението. Над 4600 души са били тежко ранени.

Водещи новини

Още новини