Транспортният министър: В БДЖ има страшно много батаци

share

В наредбата няма изискване таксиметровите шофьори да бъдат проверявани за алкохол. Много важно е да бъдат въведени нови психотестове. Чрез тях ще може да се научи много за дадения човек.

Това каза в предаването "Факторът Кошлуков" Данаил Папазов, министър на транспорта. Трябва да се въведе и патентен данък. Това ще позволи по-строг контрол над таксиметровите шофьори. Другата важна мярка, която трябва да бъде взета е да се въведат досиета на шофьорите. Щом си употребил алкохол, никога повече не трябва да превозваш хора. Давам гаранции, че законите и правилата ще бъдат променени, обеща Папазов.

Транспортният министър коментира и ситуацията с държавните железници. В БДЖ трябва да се вземат изключително спешни мерки. БДЖ има дългове за 709 млн. лева, а сумите по главницата са за над 180 млн. лева. Кабинетът е набелязал много мерки, които трябва да дадат резултат в най-скоро време. Тук трябва да помогнат и кредиторите, обясни Папазов. Много хора твърдят, че БДЖ трябва да се преструктурира, но въпросът е как. До нова година сме си поставали амбициозната задача да тръгне закупуването на билети за влаковете през интернет. Приватизацията на "Товарни превози трябва да се случи", но не в този момент. Има страшно много батаци и ни чака много работа. БДЖ има страшно много потенциал за намиране на товарни превози и аз се надявам от там да тръгне реновацията на железниците, каза още Папазов.

Министърът не подмина и въпросите за магистралите. В следващия програмен период ще завършим магистрала "Струма". Работим и по скоростния път за Видин. Един от най-важните пътища, който трябва да се построи е магистрала "Черно море". Това е пътят, който свързва Варна и Бургас. В тези два града се свързват всички видове транспорт в България. Морски, железопътен и автомобилен. Тази магистрала има много важно стратегическо и икономическо значение, завърши Папазов.

Водещи новини

Още новини