Филип Златанов: Не помня кой е И.Ф.

share

Бележките в откритото тефтерче са мои лични записки, които нямат нищо общо с политически рекет или изпълнение на някакви поръчения от друг. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Филип Златанов, шеф на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Прокуратурата е колективен орган, така че аз сам една ли мога да "оправя" някой или да "ударя" някой, каза той. Тефтерчето е мой личен  документ, записките в него не са секретни, а лични, уточни той.

Това, че има обявени хора с инициали вътре, означава, че има даден човек, за когото са събрани доказателства за конфликт на интереси. Но това са мои заключения, повтори той и призова да се остави прокуратурата да си свърши работата.

На въпрос какво е "И.Ф.", той каза, че не си спомням тъй като тефтерчето е старо. На питане дали е Искра Фидосова, той отговори, че познава Фидосова по професионална линия, но обяви, че не си спомня кой е записал по инициали.

Как ще коментирате тогава, че трябва всичко да се консултира в И.Ф., както се обявява в записките, бе попитано от студиото. Златанов обяви: "с Фидосова не съгласувам преписки".

Не е имало натиск над мен, докато заемам тази позиция, категоричен бе той. Ние сме петима членове на комисията. За да се приеме едно решение, трябва да има поне три гласа, а моят е един, подчерта той.

Записаното в тефтерчето са мои неща, които съм забравил, заключи той.

Водещи новини

Още новини