Във Велико Търново продават пожарна кола на търг

Снимка © Архив
share

Американска пожарна кола-джип "Крайслер Додж" на цена 2500 лв. продават огнеборците от старата столица на търг, защото очакват нова техника. Освен високопроходимия джип за разпродажба са обявени и пет специализирани пожарни автомобила, стари мотоциклети, водни помпи и бензиновоз, информира агенция "Стандарт нюз".

Техниката е складирана в хангарите над Военния университет на ул. "Беляковско шосе" №15. Машините са на разположение за оглед до 18 юли през работно време търгът е насрочен за 22 юли. Някои от пожарните коли са на повече от 40 години и имат сантиментална стойност за огнеборците, но вече има по добра техника от тази. Част от машините са бракувани, има и такива, които са в експлоатационна годност. Началните цени на специализираните автомобили са от 1500 до 5000 лв.

За разпродажба са обявени и 14 мотоциклета за по 100 – 150 лв., сред които и един ИЖ с кош. Моторните помпи за вода са с начални цени от 50 лв. За продажба са обявени бензинов агрегат за 500 лв. и още един, но за 50 лв., два осветителни агрегата за 50 -70 лв. Двете косачки за трева са с начални цени от 70 и 350 лв.

Водещи новини

Още новини