Михаил Миков също изказа съболезнования по повод кончината на дядо Кирил

share

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователен адрес до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и до Светия синод на Българската православна църква по повод внезапната кончина на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Приемете израза на най-дълбоките ми съболезнования по повод трагичната загуба, която изпълни със скръб православните християни от Варненска и Великопреславска митрополия, а и миряните от цяла България, пише в писмото Михаил Миков. Той отбелязва, че митрополит Кирил е посветил живота си на всеотдайна служба на своето паство, приел е за своя мисия духовното и нравственото израстване на българските деца, работил е за социална ангажираност на църквата.

„Ще го запомним с дълбокото му човеколюбие и искрена убеденост, че само вярата може да спаси народа ни. Поклон пред паметта на Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил!”, пише Михаил Миков в писмото си.

Водещи новини

Още новини