Четящ протест пред парламента, подписка срещу Плевнелиев пред НДК (галерия)

Булфото
share

Днешният протест пред сградата на Народното събрание е по-скоро в знак на солидарност. Идеята е да се подкрепи човешкия жест на Едвин Сугарев и фотографа Николай Генов, обявили гладна стачка, предаде БНТ.

Идеята на четящия маратон е желанието ни да се окаже обществена подкрепа на двамата. С това четене, колкото и време да продължи, искаме да дадем кураж на двамата. Тук събралите се не подкрепяме гладуването като начин тези двама души да дадат живота си, а тяхната позиция с този акт да се борят за съществуването си, обяви един от организаторите на протеста.

Снимки можете да видите ТУК!

Движението в района се осъществява спокойно. Няма полицейско присъствие, но остават загражденията около парламента.

С същото време пред НДК се организира контрапротест в защита на правителството на Пламен Орешарски. Вчера сред демонстрантите е имало колебания дали да протестират пред президентството, или да останат пред Националния дворец на културата. Избраха да запазят досегашното си място, за да няма конфронтации с други протестиращи. Към тях днес се присъединиха и хора от Благоевград.

От понеделник протестиращите започват да събират подписи, с които ще поискат оставката на президента Росен Плевнелиев. Паралелно тече и подписка в защита на кабинета, в която са се включили над 8500 души. 

Да се даде шанс на правителството да работи, за да осъществи социалната си политика, призовават гражданите пред НДК.

Водещи новини

Още новини