Едвин Сугарев е в много тежко състяние, приет е в реанимация (обновена)

  • 17 юли 2013 08:42

  • 23748
  • 136
Едвин Сугарев е в много тежко състяние, приет е в реанимация (обновена)
©

Интелектуалецът Едвин Сугарев, който обяви гладна стачка в знак на протест срещу правителството, е приет в централна реанимация в столична болница в много влошено състояние, съобщи "24 часа".

Децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си.

В отворено писмо, разпространено до медиите, се казва: "Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме". Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Пред БНР директорът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов съобщи, че към момента не съществува опасност за живота на  Сугарев.

"Той гладува 22 ден. От клиничната лаборатория резултатите му са, бих казал, не толкова лоши. От направените изследвания към настоящия момент състоянието му е задоволително и не съществува към момента опасност за живота му", заяви медикът.

"След 22-дневен глад на вода и чай организмът на Едвин Сугарев е отслабнал и той е поставен на системи", добави шефът Ангелов.

"Той е на активно лечение в реанимационно отделение, включват се водни разтвори, тотално парентерално хранене, предприети са всички активни действия на нашите лекари в реанимация и към момента състоянието му е стабилно. Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", каза още директорът на лечебното заведение.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
23748 136

Свързани новини

Коментари 136

Добави коментар
koмунист

2013.09.24 | 16:41

136
започвам да преяждам в подкрепа на правителството.....
999

2013.07.24 | 01:10

135
Аман от тези еврей! Тия са по-гадни от ГЕРБ.
SS....

2013.07.17 | 17:35

4
НЕ САМО ГАДНИ ,НО И НЕБЛАГОДАРНИ.НАМЕРИЛИ ДЕЦАТА 5000ЕВРО. ,А ТЕ ДАЖЕ ЕДНО БЛАГОДАРЯ НЕ СА ИМ КАЗАЛИ.А ПОНЕ ПО 100ЕВРО ДА БЯХА ДА ИМ ДАДАТ ДА СЕ ПОЧЕРПЯТ. МРЪСНА ДОЛНА НАЦИЯ,ПО-БОКЛУЦИ СА И ОТ ЦИГАНИТЕ.САПУУУУН.
ТуТуууу

2013.07.18 | 23:33

98
Той бил евреин? А вие сте туркофили. Сигурно и вие проронвате някоя и друга емоционална сълза, когато запеете "Вятър ечи, балкан стене" , но продължението на песента е "САМ ЮНАК НА КОНЯ". За съжаление в българската история по-повече са СТРАХЛИВЦИТЕ, ГЛУПАЦИТЕ, ПРЕДАТЕЛИТЕ. И много по-малко ГЕРОИТЕ.

2013.07.24 | 01:10

134
СУГАРЕВ Е БЪЛГАРИН, А НЕ ЕВРЕИН, АКО ТОВА Е ВЪПРОСА.

2013.07.17 | 17:41

9
Героите на западните държави са още по малко.Някои дори нямат такива.А ние трябва да се гордеем с нашите а не да ги плюем.
20

2013.07.19 | 08:15

133
Съмнявам се, че друга държава е допуснала на територията си огромни постери с рекламата на Турция, в която посланието е откровено териториално: "Турция без край!". А дори и да са им позволили да обявяват на собствената им територия подобни териториални претенции, то точно в България това има страшна сила. Учудващо е как никой не се замисля върху този факт. Можеше и да си премълча, ако имаше рекламни постери с послания и от други държави. Но не, само на Турция висят из цялата ни държава. Тъпи ли сте, какви сте? Чудя се и се мая! Започвам да се съгласявам с твърдението, че "Матр`ялът е лош." Жалко. Напразно са си жертвали живота за вас и Левски и Ботев. Може би, ако бяхте техни съвременници, и тях щяхте да плюете с всички тия отвратителни думи,, с които плюете хората, виждащи и чувстващи чудовищната тъпота и злост, в която сте! Не се обиждайте от истината. Само тя, истината, ще ви освободи!

2013.07.19 | 08:12

132
NEKA DA UMRE ZAEDNO S DECATA SI DAIBA NEGOVATA MAMA PEDERAST IZVRATEN. ME4TAE ZA DIPLOMATI4ESKI POST
KИРО

2013.07.19 | 08:12

131
Моля се за теб.Оздравявай!

2013.07.18 | 23:53

129
Бях се зарекла да не пиша за Едвин Сугарев. Един пост на Елена Кодинова във Фейсбук обаче ме провокира. И тя, като мен, се подразнила, че рупорите на „интелигентните протестиращи” – най-мощните телевизии, непрекъснато ни облъчваха с печален тон какво е състоянието на Едвин Сугарев, как бил приет в реанимация, как четири от децата му започнали да гладуват … Лекари даваха упоителни обяснения какво точно му вливали, как бил вън от опасност, а той от болничната си стая призовавал протестите да не спират. Един варненски хистесярал журналист преди няколко дни пък в зловещо умопомрачение написа мортална дописка – „Орешарски, моли се Едвин да не умре…” Същият дописник иначе се скъсва да се кръсти като вярващ християнин. Поредната гладна стачка на Едвин Сугарев е чист самоубийствен негов личен избор. Ако някой трябва да се произнася по акта на самоубийството, това са психолозите и психиатрите. В това да избереш показно да се самоунищожаваш винаги има огромна доза изнудване – или ще стане на моята, или ще умра. А когато умра, апликирайки си каквато и да е кауза, името ми ще се носи като легенда… Когато вярваш в Бог и си християнин, за което изобщо не е задължително да си строго религиозен, ЗНАЕШ, че самоубийството е натрупване на дълбока вътрешна агресия в душата, която не винаги личи отвън. Вътрешната агресия е отказ на приемане на ситуацията, отказ да се справиш с нея, високомерие, което изяжда душата, защото не провиждаш, че дори и „злото” има неслучайната си божия промисъл. Български миньори загинаха, докато ИСКАХА да живеят. В реда на новините обаче те минаха зад „саможертвата” на Едвин Сугарев. „Ще стигна докрай и ако правителството не си подаде оставката ще ми носите карамфили…” – това бе посланието на Сугарев. Чисто изнудване, в което няма и грам християнстство, нито Божия вяра. Ние трябва да се чувстваме виновни, ние трябва да клеймим някого, че е виновен за нечия смърт, ние трябва да пометем която и да е власт, защото някой решил да умира показно. Има нещо истински налудничаво във всичко това. Искрено вярващият човек се бори за истината дори и в смирението си. И когато реши да се самоубива, той окончателно е скъсал връзката си с Бог. Защото всяко изпитание е знак и път на душата, а отказа да вървиш по тази стръмна пътека, е закостенялостта да си в сърцето си диктатор – искам по моята воля, а не по Божията, и всички да се съобразяват с мен. И ако не го направят – ще ги накажа със смъртта си. Не натрапвайте „героя” Едвин Сугарев. Бог го няма там.
20

2013.07.18 | 23:54

130
Ето с това мога да се съглася!
5-ко

2013.07.18 | 23:38

128
Много важно по малко чифути ще останат.

2013.07.18 | 23:38

127
Аз и моите деца и внуци сме в глад и недоимък от както СДС и шизофреника Сугарев разбиха България.

2013.07.17 | 16:39

2
Защото сте свикнали да ви се дава наготово, не да работите!
Да мре

2013.07.18 | 23:38

126
Пука ми. Ако ще и чистачката си да навие да гладува в подкрепа. Такива като него и Желю маймуната разгониха фамилията на тая държава уж демократизирайки я докато вървяха големите кражби

Добави коментар

Водещи новини