ДПС поиска Шумен

share

Областният координатор на ДПС в Шуменска област Нуридин Исмаил смята, че е редно областният управител да бъде от ДПС. Той се аргументира, че години наред избирателите в Шуменска област отреждат позицията на ДПС като първа политическа сила, предаде БНР.

Исмаил заяви, че ДПС няма да излъчи кандидатури за заместник областни управители. "Няма как БСП без нас да печелят в нито една от общините и сега имат претенции от тях да е областният управител. Нека да бъде, ние няма да участваме в управлението на областта. Ние сме искали реално да участваме в управлението с областен управител, а за заместници не говоря, БСП да си назначат и да управляват", каза той.

Новоназначеният областен управител на Шумен - Венцислав Венков от БСП, заяви, че не е в течение на разговорите между политическите централи. "Не съм поставял никакви условия. Едва ли отсъствието или присъствието на определена политическа сила или на определен политически кадър, или на определен човек в една или друга позиция е пречка за каквото и да било. Няма незаменими хора, няма и непреодолими ситуации", коментира Венков.

Водещи новини

Още новини